tiistai 16. marraskuuta 2010

Keskiviikkokin on toivoa täynnä


Piti vielä kehottaa teitä äänestämään, mutta muistittehan te näköjään muutenkin. Aivan mahtava tulos kaiken kaikkiaan. Olisikohan aihetta juhlaan?

Juhlan jälkeen arki sitten aikanaan palaa. Mutta arki on hyvä. Sitähän suurin osa elämästä on ja siksi on myös hyvä parhaansa mukaan huolehtia siitä, että se on mieluisaa ja hyvää. Suureen arkeen kuuluvat sekä tavallinen arki että juhlat. Se tarkoittaa, että juhlat eivät ole irrallaan elämästä vaan nivoutuvat osaksi elämän kokonaisuutta ja antavat siihen väriä ja iloa. Me samat ihmiset osallistumme kokemuksinemme, iloinemme ja suruinemme sekä yhteiseen arkeen että juhlaan.

Vaalien jälkeen myös palaa arki. Vaikuttamisen arki on arkea siinä missä muukin arki. Vastuunkantajat puurtavat (tylsissä) kokouksissa ja tekevät töitä, että saavat äänensä kuuluville. Valitut vastuunkantajat tarvitsevat tukea ja kannustusta myös tässä arjessa, yhteydenpitoa äänestäjiinsä ja tuntumaa seurakunnan arkeen. He tarvitsevat unelmia ja ihmisiä, jotka jakavat näitä unelmia ja ovat valmiita näkemään vaivaa niiden eteen. Onneksi emme ole yksin puurtamassa, vaan meillä on toinen toisemme ja Hän.

Paavali muistutti samasta asiasta, kun hän aikanaan kirjoitti Korintin seurakunnalle:

"Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.
Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa."
 
                                                                                            1. Kor 3:6-7


Viikon evääksi rukous viiime sunnuntain messusta: "Anna meidän nähdä kuinka Pyhän Hengen tuuli puhaltaa maan yli."

Ps. Nähdään taas keskiviikkona Vintillä.. tai sitten torstaina :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti