sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Puhetta Jumala-suhteesta



Viime keskiviikon nuortenillassa (18.5.2011) aiheena oli suhde Jumalaan. Paikalle ilmestyi normaalia vähemmän porukkaa, mikä oli hyvä merkki siitä, että tulevan kesän riparilaiset olivat saaneet suoritettua kotiseurakuntaan tutustumisjaksonsa kutakuinkin aikataulussa. Saimme aikaan ihanan avointa ja tuottoisaa keskustelua moniin hyviin kysymyksiin liittyen. Erityisen yllättynyt olin siitä, kuinka hienoja kommentteja muutamien riparilaisten suista kuului.

Keskustelimme muun muassa siitä, kuinka suhde Jumalaan on muuttunut sitten lapsuuden. Saimme myös kuulla mielenkiintoisia vastauksia nuortenillan aloittaneella nimikierroksella, kun kysyimme, kuinka oma rippikoulu aikoinaan vaikutti Jumalasuhteeseen. Hedelmällisin osa keskustelua oli mielestäni se, kun nuorisotyönohjaajamme Hetu otti puheeksi sen, kuinka omat perhesuhteet vaikuttavat usein myös Jumalasuhteeseen. Esimerkiksi jos suhde omaan isään on tai on ollut hankala, voi olla hyvinkin vaikeaa kutsua Jumalaa Taivaan Isäksi.

Vapaa-aikaosuus sujui jokaviikkoiseen tapaan rennoissa tunnelmissa, sohvilla makoillen, keittiössä rupatellen ja tällä kertaa jääkiekkotunnelmia jakaen. Illan päätteeksi Kari-pappi piti meille iltahartauden, jonka jälkeen oli aika lähteä tallustelemaan kotia kohti.

Ensi viikolla onkin kevään viimeinen nuortenilta, joten toivottavasti sinne saapuisi sankoin joukoin nuoria! HUOM! Luvassa on erityiskivaa ohjelmaa!

Teksti: Aura Castrén
Kuva: Isosleiri Lohis tammi2010 / Hetu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti